БОЙКО БОРИСОВ: 20 МЛН. ЛЕВА ЗА ДОВЪРШВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ ЩЕ БЪДАТ ОСИГУРЕНИ ЗА ОБЩИНА ВАРНА

boiko2-1 (2)„Близо 20 млн. лева, необходими за довършване на инфраструктурните проекти във Варна, ще бъдат осигурени за морската столица.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с кмета на общината Кирил Йорданов. Средствата ще бъдат насочени главно за изграждане на пътни възли и участъци в града. Премиерът даде уверение, че ще се осигурят  и 1 млн. лева за закупуване на скенер за Многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна” във Варна, тъй като единственият апарат за сканиране, с който разполага болничното заведение, е на 14 години. От МБАЛ „Света Анна” в продължение на две години са давали заявки за нов скенер, но молбата им е била отхвърляна от предишното ръководство на Министерство на здравеопазването, заради липса на средства.

Премиерът заяви, че ще продължава да помага на кмета Кирил Йорданов, на областния управител и на депутатите от Варна, за да се направи най-доброто за града. „Работя с всички кметове, без значение от партията, към която принадлежат. С това се отличава нашето правителство от предходното, подчерта г-н Борисов.

Министър-председателят откри нов участък от пешеходната зона в гр. Варна, част от проекта за реконструкция на булевардите „Княз Борис I” и „Сливница”. Стойността на ремонта е 2, 355 лева, а изпълнението е за три месеца. Новата зона ще обособи 139 места за паркиране.