Бойко Борисов: Реформата в здравеопазването продължава

Здравната реформа ще продължи, независимо, че ще има недоволни от промените. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който откри четири обновени отделения в МБАЛ „Д-р Никола Василиев” в град Кюстендил. С отпуснатите от Министерството на здравеопазването 500 000 лева в лечебното заведение са ремонтирани отделенията по хирургични болести, вътрешни болести, нервни болести и отделението по ортопедия и травматология.

По време на посещението си премиерът Бойко Борисов разговаря с ръководството  и персонара на МБАЛ „Д-р Никола Василиев” и поздрави специалистите по случай професионалния празник на медиците. Министър-председателят Бойко Борисов даде отлична оценка на работещите и администрацията в лечебното заведение.

Пожелавам хубав празник на всички  лекари и да не се поддават на провокации, заяви премиерът Бойко Борисов, в коментар за провеждащите се на отделни места в страната протести на медицинските специалисти. Всички виждат, че парите в държавата са похарчени, но правим всичко възможно, за да осигурим необходимите средства. Затова ще реализираме и подготвените мерки, обясни министър-председателят.