Бойко Борисов положи капсула с послание в основите на многофункционалната спортна зала, която се строи в София

„България винаги е успявала да завоюва челните места в международни спортни мероприятия и е доказвала, че спортните успехи се дължат на воля и амбиция, а не на

средства и удобства. Това обръщение е израз на желанието ни вие да вървите по същия път – с обич към българското и уважение към спорта. Вярваме, че и вие, идващите след нас, ще откриете смисъла на своя път, но и ще запазите нашите традиции, за да се съхранят българските ценности и култура”.

Такова послание отправи министър-председателят Бойко Борисов към поколенията, полагайки капсула на времето в основите на новостроящата се национална спортна зала в столицата. Многофункционалното съоръжение ще бъде готово през август 2011 г., а в него ще се провеждат състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, вдигане на тежести, художествена и спортна гимнастика. Капацитетът на залата е за над 12 000 места, като при провеждане на концерти броят им може да нарасне на 17 000.

Министър-председателят подчерта значението на спортните съоръжения за двумилионен град като София и изрази надежда в бъдеще залата да се използва дори за олимпийски първенства. „Влагането на средства в инфраструктурни проекти е реална антикризисна мярка”, допълни г-н Борисов. Министърът на спорта Свилен Нейков припомни, че строителството на многофункционалното спортно съоръжение се осъществява благодарение на усилията на сегашното правителство и по-специално на премиера Борисов, който успя да намали с 18 млн. лв. цената на строежа.

Председателят на Надзорния съвет на „Главболгарстрой” АД Симеон Пешов отправи покана към министър-председателя при откриването на залата да бъде изигран футболен мач между отбора на правителството и този на фирмата изпълнител.