Бойко Борисов назначи Тодорка Костадинова за зам. министър на здравеопазването

Бойко БорисовДоцент Тодорка Игнатова Костадинова, доктор по икономика, е новият заместник-министър на здравеопазването, назначен със заповед на премиера Бойко Борисов. Тя е родена през 1960г. в град Добрич. Магистър по икономика придобива в Икономическия университет във Варна. През 2001г. завършва докторска степен по икономика и управление извън сферата на материалното производство в Университета по Национално и световно стопанство (УНСС).

Тодорка Костадинова е член на академичния състав и преподавател по мениджмънт в Университета – Джоржд Вашингтон, факултет по медицина и обществено здраве (The George Washington University, School of medicine and Public health, Washington D.C.); гост лектор в магистърската програма по здравен мениджмънт в Университета в Берн, Щвейцария (2006)  и в Медицинския университет във Виена (2009).

През периода април – юли 2004 – доцент Костадинова е  консултант в Световната банка, чийто централен офис се намира във Вашингтон. Там тя изготвя анализ и оценка на степента на подготвеност на България за покриване на европейските стандарти в областта на здравеопазването и социалната политика с акцент – хората с увреждания.