Бойко Борисов и Росен Плевнелиев и Александър Цветков ще направят първа копка за изграждането на ЛОТ 2 на автомагистрала “Тракия”

На 3 май 2010 г., понеделник, премиерът Бойко Борисов и министрите на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще направят символична първа копка на един от най-важните инфраструктурни проекти с национално значение – ЛОТ 2 от автомагистрала “Тракия”.
Официалната церемония по стартирането на строителството ще бъде от 13.00 ч., при кръговото кръстовище при пътя Стара Загора – Димитровград.

Общата дължина на ЛОТ 2 Стара загора – Нова Загора е 31,8 км. (от км 210+100 до км 241+900). В изпълнение на проекта ще бъдат изградени по 2 ленти за движение във всяка посока.

Изпълнител на проекта е Обединение „Магистрала Трейс” с водещ партньор “Трейс Груп Холд” АД. Стойността на обекта е 137.868 мил. лв. Проекта се изгражда по Оперативна програма “Транспорт” 2007 – 2013 г.

Модернизирането на пътната инфраструктурата е основен приоритет на българското правителство и е от особено значение за цялостното на икономическото развитие на България и подобряване на инвестиционния климат.