Бойко Борисов заяви, че при Станишев не е работено по разкриването на престъпната група, свързана с отвличанията

София. Организираната престъпност е като жив организъм. Тя реагира на околния свят и когато държавата не презира престъпниците, те не се съпротивляват. През последните година липсва какъвто и да е било анализ на работата на службите. След като постегнахме редиците, направихме анализа и разпределихме работата между службите и хората, всеки ден има по няколко задържани. Ако всички предложения на правителството бъдат приети от НС, системата ще заработи още по-добре. Това каза в интервю за предаването “Неделя 150” на БНР Бойко Борисов, министър-председател на Република България и подчерта, че във всяка престъпна група, която бива задържана от органите на реда, има полицай. Бойко Борисов подчерта, че при операцията „Наглите” всяко едно от 13-те отвличания е свързано с ДНК-профил.
Запитан дали в по-високопоставените среди на системата има политически чадър над престъпниците, премиерът заяви, че „чадър може да ти направи един граничен полицай, или един служител в БОП-а, или служители в ДАНС. Винаги всяка една група, подобна, търси на някой да се опре, за да може в критични ситуации да им се окаже помощ. Операцията по „Наглите” дори двамата оперативни работници, които трябваше да правят справките, ги бяхме отделили в отделна стая, с никакъв достъп на други хора. Всеки един началник на служба работеше като оперативен работник”. От думите на Бойко Борисов стана ясно още, че в кабинета на Сергей Станишев не се е работило по разкриването на групата, свързана с отвличанията.
Що се отнася до магистралната банда на „Крокодилите” Бойко Борисов заяви, че е работил върху задържането им, когато е заемал поста „главен секретар на МВР” и подчерта, че „докато бяха в ареста, нямаше нито един грабеж”./агенция „Фокус“/