БОЙКО БОРИСОВ: ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРЕДОСТАВИ ТЕРЕН ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ФУТБОЛНА БАЗА

Правителството ще предостави терен на Българския футболен съюз (БФС) за изграждане на национална футболна база. Това стана ясно по време на разговора между премиера Бойко Борисов и Франц Бекенбауер, вицепрезидент на Германския футболен съюз и президент на ФК „Байерн” – Мюнхен. Теренът се намира в столичния квартал „Бояна” и ще се дари безвъзмездно на БФС. Средствата за изграждането на базата ще бъдат осигурени футболната централа и УЕФА.

По време на разговора беше обсъдено състоянието на спортните бази в страната ни и нивото на българския футбол. По инициатива на БФС ще бъде премахната практиката да се плаща за охрана на стадионите по време на мачове на аматьорските клубове. Премиерът Борисов се ангажира и предсъстезателните прегледи за деца и юноши да не се заплащат.

Министър-председателят получи като подарък фланелка с автограф от немската футболна легенда.

Франц Бекенбауер посети премиера Бойко Борисов заедно с генералния секретар на Германския футболен съюз и почетен професор на НСА Хорст Шмид и съпругата на почетният председател на Германския футболен съюз Егидиус Браун – Мариане Браун. Тримата са основни дарители на академията. На срещата присъстваха също министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.