Божков: Всеки, който се е освободил от футболен клуб в България вече е на печалба, независимо с пари или без пари

bojkovДянков прави стъкмистика, а не бюджет. Това заяви бизнесменът Васил Божков, който преди време атакува остро финансовия министър заради вдигнатия данък „хазарт”. Днес той даде показания пред Софийски градски съд по делото срещу Александър Томов, предаде репортер на БГНЕС.

По повод скандала Божков заяви – „Човек, който се номинира сам, класира се сам, говори сам за себе си, аз какво да кажа”. (б.р. бизнесменът визира изказването на финансовия министър, че е на 7-мо място сред най-добрите финансисти в Източна Европа и сред топ 100 в света). Васил Божков бе призован като свидетел по делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев. Разпитът му пред съда продължи по-малко от 10 минути. Стана ясно, че е продал акциите на ЦСКА за 15 млн. лева. Пред журналисти той заяви, че се надява с показанията си да е помогнал за изясняване на делото. „Каквото ме питаха, отговорих”, посочи бизнесменът. На въпрос на журналисти кой е виновен за проблемите в ЦСКА, той отговори: „Аз вече не се занимават с футбол, не ме интересува“. На въпрос дали сега синът му иска да купи армейците той отговори: „Не. Ако има пари, сигурно ще ги купи. Не съм сигурен, че има пари“. Бившият собственик на ЦСКА каза още, че по негово време клубът е бил в добро финансово състояние, плащал е данъци и осигуровки. Понякога не им давах заплати, като ме нервират, уточни още той. Стана ясно и че Божков вече не гледа български футбол. „Не ми харесва“, категоричен бе той. Попитан 15 млн. лева много ли са или са малко за клуб от „А” футболната ни група Васил Божков отговори: „Ако Митал знаеше, сигурно щях да го дам и за половин милион. Всеки, който се е освободил от футболен клуб в България вече е на печалба, независимо с пари или без пари“, коментира още Васил Божков.
Пред съда днес бе разпитам и Димитър Пенев, който заяви, че не се е занимавал с финансовите дела на клуба, а със спортно-техническата дейност. „Участвал съм в съвещанията, които е имал Надзорният съвет и всичко това, което е трябвало от мен да се ръководи, както и от страна на останалите членове, съм го правил“, заяви той. Попитан имало ли е злоупотреби в ЦСКА той каза: „Не, аз смятам, че това са неща, които днес ще се изяснят, ако не днес то в кратък период.“ По повод лошото спортно състояние на армейците Димитър Пенев има свое решение – ЦСКА и Левски да се обединят и заедно да излязат от спортната криза, в която са и отново да вдигнат нивото на българския футбол. Пенев заяви още, че не е обиден на ЦСКА. „В ЦСКА съм от 50 години, не мога да съм обиден. Обиден съм на отделни ръководители, които не си изпълняваха своите задължения“. /БГНЕС