Боен арсенал е открит в къща в сопотския квартал “Анево” след получен от граждани сигнал

Боен арсенал е открит в къща в сопотския квартал “Анево” след получен от граждани сигнал. При извършената проверка в дома на М.Л./73г./ полицаи от районното управление в Карлово са иззели пистолет „Макаров” със заличени номера, самоделно изработен пистолет, три газови пистолета, пригодени за стрелба с бойни патрони, както  и различен калибър боеприпаси за тях. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа.
Вчера на кръстовището на бул.”Цар Борис Трети Обединител” и бул.”6-ти септември” в Пловдив мъж със полицейска стоп-палка спрял лек автомобил, шофиран от 46-годишна пазарджиклийка,  и се представил  за служител на вътрешното министерство, без да се легитимира. След получения в полицията сигнал за случилото се, на място незабавно пристигнал автопатрул на Четвърто районно управление. Полицаите установили самоличността му – М.К./62г./ от Пловдив, който не е служител на МВР. Работата по случая продължава.
Двама мъже са пострадали днес при експлозия в котелното помещение в сградата на Данъчно подразделение Местни данъци и такси  на ул.”Радецки” в Пловдив. По първоначални данни мъжете са с обгаряния. Инцидентът е станал около 11 часа. На място са екипи на звено „Пожарна безопасност и спасяване, Гражданска защита и полицията.