Близо килограм амфетамин е иззет при специализирани полицейски операции, насочени срещу наркоразпространението

Акциите са проведени на територията на София и Хасково

Задържани са четирима, единият от тях –В.С. /45 г./, по прякор Комара, е известен наркопласьор в столицата, регистриран за грабежи и кражби. Към неговото задържане е пристъпено след продължително разследване и наблюдение на адреса, на който живее. Снощи към 19.00 часа служителите в столичния сектор “Наркотици” го изчакали да излезе от дома си и да се качи в колата. Потеглили след него, а половин час по-късно го засекли на кръстовище в столицата при червен светофар. При вида на полицаите В.С. опитал да се спаси като заключил вратите на колата. Това наложило служителите на реда да счупят стъклото на предната дясна врата и да използват белезници при задържането му. Последвало претърсване на автомобила му, където на задната седалка в кутия за обувки полицаите открили найлонов плик с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на амфетамин. Същата дрога те намерили и в дома на В.С., откъдето е иззет и мобилен телефон. Общото количество на иззетия наркотик е около половин килограм.
Други двама мъже на 29 и 30 години, също известни на полицията, и 27-годишна тяхна позната са задържани за притежание на 250 грама амфетамин. Те се предвижвали с л.а. “Ауди-80”, когато снощи около 22.00 часа на бул. “Освобождение”в Хасково били спрени от служителите на реда за проверка. Единият от пътниците опитал да изхвърли през колата  хартиен пакет с бяло прахообразно вещество,  обвит с тиксо. И тримата са от Кърджали, информират от областната дирекция.
Четиримата са задържани за 24 часа в полицейските арести. Събраните материали по престъпната дейност на Комара са подготвени за доклад в прокуратурата с мнение за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа. Срещу другите трима е образувано досъдебно производство.