Близките и семейството на на Стивън Гейтли: Трагична случайност, полицията откри българина

Стивън ГейтлиБлизките на вокалиста на групата Бойзоун“ Стивън Гейтли определиха смъртта му като „трагична случайност“, съобщи на сайта си телевизионната компания Скай нюз, цитиран от БТА.
Музикантът бе намерен мъртъв в дома си в събота. Роднините на Стивън Гейтли опровергаха информацията в пресата, че причината за кончината на Гейтли е прекомерната консумация на алкохол в нощта преди трагедията.
Джералд Кин, адвокат на семейството на починалия, подчерта, че смъртта е настъпила по естествени причини и не е резултат от приемане на наркотици, не е самоубийство или убийство. Кин не е отрекъл, че Гейтли е пил, но е казал, че едва ли го е правил в продължение на 8 часа. „Не казвам, че той не е пил. Не го твърдя. Но в никакъв случай не е пил в продължение на 8 часа“ – цитира в. „Дейли мейл“ думите на Кин.
Според в. „Индипендънт“ и в. „Сън“ обаче мистериозната смърт на 33-годишния певец от ирландската момчешка група „Бойзоун“ Стивън Гейтли е настъпила именно след 8-часов алкохолен маратон в нощния топ гей клуб „Black Cat“ в столицата на остров Майорка Палма.
Там Гейтли е бил с 32-годишния си партньор Андрю Коулс, с когото сключи граждански брак през 2006 г. В бара двамата се запознали с българина Георги Дучев, когото поканили в дома си. Заедно с него те се върнали в луксозния си апартамент в курорта Пуерто Андракс в югозападната част на Майорка.
Междувременно в. „Дейли мейл“ информира, че полицията е открила 25-годишния българин Георги Дучев. Дучев е казал, че е „съкрушен“. Той признал още: „не съм мигнал след случилото се“.
Дучев и Андрю Коулс дават показания пред полицията.
По данни на в. „Дейли мейл“ Андрю Коулс се е опитал да реанимира Гейтли в продължение на 30 минути, но усилията му са били напразни. От бърза помощ са потвърдили, че белият дроб на Гейтли е бил пълен с течности.
Полицията от своя страна не е намерила нещо подозрително в дома на починалия музикант на „Бойзоун“. Не са били открити и следи от насилие. БТА
Актуално.ком