Благоевград. Скандал между съседи в Хаджидимово завърши с бой

Сигнал за инцидента е получен снощи към 20 часа в районното управление в Гоце Делчев и към близкия град незабавно е насочен полицейски екип. С пристигането на полицаите е прекратен бой, отначало тръгнал като междусъседска свада. Служителите на реда установили участниците в инцидента – Р.Ф., Р.А. и А.К., всички от Хаджидимово. При сбиването е пострадал А.К., който е настанен в болницата в Гоце Делчев с  рана  на  главата. По случая в РУМВР е образувано  полицейско дознание.
Полицаи от Гоце Делчев разобличиха 17-годишен, измамил гръцки гражданин със 150 евро. Гъркът се оплакал за случилото се в местното РУМВР и уточнил, че непознатият младеж му обещал пчеларско оборудване на изгодна цена. Гъркът платил 150 евро с уговорката да получи обещаната стока след минути.  Чакал близо половин час, но от младежа нямало и следа. При проведените издирвателни действия полицаи установили извършителя на измамата и в РУМВР е доведен 17-годишен от града. Момъкът върнал парите на  потърпевшия.
Полицаи от Банско разобличиха грък, опитал да прокара в обръщение  фалшива банкнота от 100 евро. На Коледа към 20.30 часа  в  районното управление в курорта служител на обменно бюро сигнализирал, че клиент се опитва да обмени неистинска банкнота от 100 евро.  Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който установил пред бюрото гръцкият гражданин Д.С. Чужденецът е заведен в полицейското управление, за да даде обяснения. Фалшивата  банкнота е иззета за експертиза. Работата по  случая продължава.