Билки-хроничен бронхит

Вземаме предварително нарязани на ситно от следните билки: по 5 гр жълта комунига,мащерка, резене, мента; по 10 гр листа от живовлек, корен от ружа, корен от сладник; по 20 гр листа от медуница, листа от подбел. Смесваме добре. Накисваме 1 изравнена супена лъжица от сместа с 1 чаша студена вода за 2 часа, след което възваряваме и след като изстине прецеждаме отварата. Даваме чаят да се пие топъл за 1 ден на няколко пъти, на глътки.
Приготвяме отвара от предварително нарязани на ситно от следните билки: по 20 гр от пчелинок, живовлек, игликов цвят, великденче. Смесваме добре. Накисваме 1 изравнена супена лъжица от сместа с 1 чаша студена вода 2 часа, след което сваряваме и след като изстине прецеждаме отварата. Даваме чаят да се пие топъл за 1 ден на няколко пъти, на глътки.
Приготвя се чай с предварително нарязани на ситно от следните билки: 10 гр живовлек; 30 гр великденче; 5 гр корен от голяма телчарка; 40 гр трицветна теменуга. Смесваме добре. Накисваме 1 изравнена супена лъжица от сместа с 1 чаша студена вода за 2 часа, след което възваряваме и след като изстине прецеждаме отварата. Даваме чаят да се пие топъл за 1 ден на няколко пъти, на глътки.
Вземаме предварително нарязани на ситно от следните билки: по 10 гр семе от сминдух, резене, цвят от бъз; по 20 гр липов цвят, трицветна теменуга. Смесваме добре. Накисваме 1 изравнена супена лъжица от сместа с 1 чаша студена вода за 2 часа, след което възваряваме и след като изстине прецеждаме отварата. Даваме чаят да се пие топъл за 1 ден на няколко пъти, на глътки.
Приготвяме билкова смес от предварително нарязани на ситно от следните билки: 10 гр листа от подбел; 20 гр листа от живовлек; 30 гр полски хвощ; 40 гр игликов цвят. Смесваме добре. Накисваме 1 изравнена супена лъжица от сместа с 1 чаша студена вода за 2 часа, след което възваряваме и след като изстине прецеждаме отварата. Даваме чаят да се пие топъл за 1 ден на няколко пъти, на глътки.
Вземаме предварително нарязани на ситно от следните билки: по 20 гр листа от подбел, лист от медуница, листа живовлек, корен от сладник, миризлива теменуга. Смесваме добре. Накисваме 1 изравнена супена лъжица от сместа с 1 чаша студена вода за 2 часа, след което възваряваме и след като изстине прецеждаме отварата. Даваме чаят да се пие топъл за 1 ден на няколко пъти, на глътки.
Вземаме ситно няразани от следните билки: по 40 гр исландски лишей, корени сладка папрат; по 30 гр цят ружа, цвят бъз, цвят полски мак, цвят лопен; 100 гр борови връхчета; по 20 гр стрък риган, стрък мащерка и ги смесваме добре. Две супени лъжици от сместа заливаме с 500 гр вряща вода и ги оставяме да киснат 2 часа, след което прецеждаме отварата. Пие се по една винена чаша, подсладена с мед, 4 пъти дневно преди ядене.