Билки-бяло течение

Вземаме предварително нарязани на ситно от билките: по 30 гр от листа орех, цвят лайка, стрък пача трева, кори дъб, стрък бял имел, стрък червено подъбиче, листа коприва; по 20 гр от стрък хвощ и листа ягода. Смесваме ги добре. Две супени лъжици от сместа варим в продължение на 5 минути във вода. След като изстине прецеждаме отварата. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно.
Отделно сутрин и вечер се правят промивки с отвара от листа на смрадлика. Приготвяме я по следния начин: 4 супени лъжици листа от смрадлика слагаме в 1 л вода и варим 20 минути, след което прецеждаме отварата.
За същата цел можем да използваме и следната билкова смес: вземаме по 50 гр от билките: листа смрадлика, стрък магданоз, корен репей, цвят лайка и ги смесваме добре. Отварата за промивка приготвяме и използваме като горната рецепта.
100 гр цвят от лайка запарваме с 1 литър вряща вода и след 20 минути прецеждаме запарката. За вагинални промивки.
Вземаме по 50 гр цвят от лайка и пачи очиболец. Смесваме ги добре. Отвара за промивки приготвяме както в горната рецепта.
Вземаме предварително нарязани на ситно от билките: по 20 гр от корен от валериана, листа маточина; по 30 гр от шапиче, цвят от мъртва коприва. Смесваме ги добре. Две чаени лъжички от сместа запарваме с 1 чаша вряща вода. Пие се по 1 чаша запарка на ден, на глътки.
Вземаме предварително нарязани на ситно от билките: по 10 гр от кора дъб, лайкучка; 30 гр листа коприва; 50 гр пача трева. Смесваме ги добре. Правим отвара от 2 супени лъжици от сместа на 1 литър вода. За вагинални промивки в тампони.
Вземаме предварително нарязани на ситно от билките: по 10 гр от цвят слез, кора дъб; 15 гр листа градински чай; по 25 гр от лайкучка, орехови листа. Смесваме ги добре. Приготовление и употреба като горната рецепта.
Вземаме предварително нарязани на ситно от билките: по 20 гр от листа розмарин, листа градински чай, равнец; 40 гр кора дъб. Смесваме ги добре. Възваряваме цялото количество билки в 3 литра вода в продължение на 30 минути. Правят се по 2 вагинални промивки дневно.