Бизнесмен се пази с ток от бандити

policia6ЯМБОЛ. Бизнесмен огради с ток завода и дома си срещу крадци. Вече не издържам и предупреждавам, че може да бъде убит всеки бандит, който се опита да ме обере. Това обяви пред „Стандарт“ 65-годишният Паруш Парушев от ямболското с. Зимница. Той е собственик на фабриката „Арс мебел“. 
На 23 ноември вечерта крадци задигнаха от къщата на бизнесмена 250 литра ракия и законен пистолет „Макаров“. Щетите са за 2000 лева. За първи път оставих пистолета под възглавницата и не го взех със себе си. Поканиха ме на гости. Върнах се в 23 ч и къщата ми бе с главата надолу. За 10 г., откакто работи фабриката, имам 20 кражби и нито една разкрита. Затова пускам и тока. Знам, че е забранено, но чашата преля, заяви бизнесменът. Плащам си данъците и давам хляб на 25 човека средно с по 600 лв. на месец, а държавата я няма, изтъкна още той. 
Парушев щял да пише и до Бойко Борисов. Какво да правя по-напред – бизнес, или да си пазя къщата и фабриката, пита той. Щом има неразкрити кражби, и полицаите да получават по-малко. В нашата община бандитите са не повече от 20 и всички ги знаят, но някои от тях работят по къщите и градините на ченгетата, твърди бизнесменът. От полицията обясниха, че крадецът е срязал мрежа срещу комари на незатворен прозорец и така е влязъл в къщата на Парушев. По случая работи РПУ – Стралджа. 
Аз не продавам ракия. Често правя банкети за работниците, а освен това и подарявам, обясни още бизнесменът. Парушев е и ловец. Той си пази пушките в специална оръжейна в завода, около който вече тече ток. Бизнесменът обясни, че това става само нощем. Преди да прекара трифазното електричество, крадци му задигнали 40 мотора на обща стойност 30 000 лева. 
Георги Мангинов

в-к Стандарт