Берлускони обвинен в сутеньорство

Бившият фотомодел Патриция Д’Адарио обвини италианския премиер Силвио Берлускони, че той и негови бизнес партньори са я въвлекли в проституцията. За поредния скандал около Берлускони пише британският вестник “Таймс”.

Италианските медии съобщиха, че прокуратурата в град Бари, Южна Италия проверява показанията на Патриция Д’Адарио от същия град, че приятели на Берлускони са й обещали пари, ако прекара една нощ във вила в компанията на Берлускони, а самият премиер дори й е предлагал да се кандидатира за Европейския парламент в замяна за нейното благоразположение. Момичето твърди, че разполага с аудиозаписи, които потвърждават думите й.
Берлускони вече заяви пред пресата, че това е “обикновена мръсна лъжа, която няма да ми попречи да се трудя за благото на Италия”.

Патриция даде обширно интервю за влиятелния италиански вестник “Кориере дера сера”. Момичето разказа, че бизнес партньорът на премиера Джампаоло Тарантини й обещал да й плати 2 000 евро, ако тя се съгласи да развлича Берлускони в неговата римска резиденция. Тя се съгласила, но в крайна сметка й платили само 1 000 евро, защото не останала “за през нощта”.

Описвайки първата си среща с Берлускони в Рим, Д’Адарио каза, че премиерът се шегувал, показвал на нея и на останалите 20 момичета негови снимки с Джордж Буш и пял песни. Патриция разказала на Берлускони за мечтата си да дострои хотела си и той обещал да й помогне в бизнеса. По думите й тя останала “за през нощта” при Берлускони, когато му била на гости втори път.
Патриция каза още, че след това Берлускони не изпълнил обещанието си и не й помогнал да дострои хотела си, а в дома й проникнали някакви хора, обърнали всичко с главата надолу, взели компютъра й, дискове и други лични вещи. А когато Д’Адарио се опитала да се срещне с премиера през май т.г. по време на посещението му в Бари, охранителите не я допуснали до него.
Юристите на премиера твърдят, че прокуратурата засега не ги е уведомила за каквото и да е разследване. Адвокатът на Берлускони Николо Гедини заяви през пресата: “Дори и да се предположи, че момичето казва истината, а това естествено не е вярно, то премиерът нямаше да бъде първият й “клиент”, а това е ненаказуемо /има се предвид въвличането в проституция/”.

От май 2009 г. името на 72-годишния италиански премиер е постоянно в местната преса. Медиите многократно писаха за негова евентуална връзка с непълнолетно момиче – модел, за предстоящия му развод /поради предполагаеми изневери/, за това, че гостите били откарвани във вилата на Берлускони в Сардиния с военни самолети, тоест за сметка на държавния бюджет. Скандален отзвук имаше и историята с папарака Антонело Дзападу, който няколко години е снимал разголените гости в резиденцията на Берлускони /премиерът си извоюва съдебна забрана за публикуването на снимките в Италия/. /БЛИЦ