Безопасност по време на ремонт на нисък или висок покрив

Безопасност по време на ремонт на покрив

Ако сте се заели сами с ремонта на покрива, бъдете много внимателни, тъй като дори при една малка, на пръв поглед безобидна ситуация, може да бъде пагубна за здравето Ви. Най-добре използвате услугите на някоя фирма, която има необходимия опит и умения, за да извърши ремонта, защото здраве с пари не се купува. Фирмите, които се занимават с подобни дейности са свикнали на постоянните рискови ситуации и за тях ремонта на покрива ще бъде като детска игра. Много от тях първо почистват таванското помещение и после се заемат с ремонт на покрива. За почистване на тавани и мазета фирмите имат големи камиони тип фургони. Виждал съм, един такъв камион да дига отпадъците от всички тавански помещения в кооперацията. В много случай е удачно когато правите ремонт на покрив да почистите подпокривното пространство и в това чило и мазетата на сградата за да съчетаете дейностите и да изискате изгодна оферта.

Все пак, ако става въпрос за нещо наистина дребно, като разместване или счупване на керемида можете да се заемете и сами с ремонта, но бъдете предпазливи, за да не стане беля. В тази статия ще Ви дадем няколко прости съвета, които ако бъдат спазвани вероятността от нараняване ще бъде сведена до нула.

В никакъв случай не предприемайте ремонтни дейности в дъждовно време, защото покрива ще бъде доста хлъзгав и вероятността да се нараните, е доста голяма. Това важи както за професионалисти, така и за начинаещи. Ремонтирайте покрива само при подходящи атмосферни условия. Използвайте подходящи предпазни средства – каски, въжета, гумени ботуши и други предпазни материали, които са задължителна част от всеки ремонт. Не трябва да се подценява дори най-малката опасност, тъй като в крайна сметка точно тя може да се окаже фатална. Обезопасете улицата, преди да се качите на покрива. Поставете знак или лента, с която да ограничите преминаването на хора в опасна близост до сградата. Не оставяйте опасни материали или инструменти върху покрива, тъй като те могат да бъдат много опасни за случайните минувачи. Свидетели сме на немалко инциденти причинени от подобна немарливост, които в даден случаи могат да отнемат човешки живот. Най-добре работете в екип с още един или няколко човека. Винаги е добре, когато има някой, който да Ви помага и да съблюдава за сигурността Ви при по-рискови ситуации. Освен това, работата в екип ще допринесе за по-ефективното и бързо извършване на ремонта.