Бареков прави жълт сайт

kniga4Николай Бареков пуска на пазара нов жълт сайт, който ще се казва blife.bg. Това стана ясно от поредното обръщение на доскорошното острие на сутрешния блок на bTV в блога му в неделя. Бареков се надява новият проект да промени представите за „жълто“ издание в нета. Миналия понеделник журналистът обяви, че се разделя с частната телевизия, тъй като е приел ръководен пост в голям медиен проект.
На блога си вчера обаче Бареков обяви, че работи и по завършване на своя книга. „В нея ще научите много интересни неща за мен, но и за много от героите на новините – политиците, олигарсите и тези, които дърпат техните конци“, казва популярният новинар. 
„В петък следобед преди седмица подписах последния си договор с bTV. В него двете страни се разделяме официално, като се задължаваме взаимно да си пазим авторитета и доброто си име“, казва още журналистът. Той разказва, че последната седмица не е била най-леката в живота му. Бареков благодари на семейството си и на верните си приятели, които са му осигурили душевен комфорт, за да вземе важните решения в живота си. „Непрекъснато ме преследваха папараци и журналисти в търсене на сензации от моето ежедневие. Хората по улицата и във форумите задаваха въпроса: „Защо?“, а той за мен няма никак еднозначен и лесен отговор“, твърди още Бареков. И допълва, че „два вестника и едно списанийце малотиражка лиснаха малко помийка от слухове и клевети по мой адрес“. Според Бареков дори един жълт вестник изфабрикувал коктейл „Молотов“ от компромати срещу семейството му и кой знае защо срещу фамилията на банкерката Цветелина Бориславова. Бареков благодари на „Стандарт“ и на още три вестника за обективното отразяване на решението му да се раздели с bTV. Журналистът признава, че от няколко дни се занимава много сериозно с новинарския проект bnews.bg.

в-к Стандарт