Баница със сирене и яйца

Продукти: 750 г брашно, 1 яйце, 2 супени лъжици олио, 1 супена лъ­жица оцет, 1/2 чаена лъжичка сол, 125 г краве масло; за плънката: 2 яй­ца, 150 г сирене
От пресятото брашно се отделя 1/2 чаша за ръсене. Останалото се из­сипва в намазана с олио плитка тенджера. Прави се кладенче в брашното и в него се слагат олиото, оцетът, солта и яйцето. Налива се 1 чаша хлад­ка вода и се замесва немного твърдо тесто. Меси се, докато се образуват шупли. Оставя се да престои на хладно 30 мин.
Тестото се разделя на три части. От всяка част се накъсват по 10 топчета. Всяко топче се разточва на кора с големина на чаена чиниика. Слепват се по десет с полуразтопеното масло и се слагат в хладилника, докато маслото замръзне.
Първият лист от десет слепени корички се разточва според големи­ната на тавата, в която ще се пече баницата (с диаметър 55—60 см). При разточването се внимава краищата да останат по-дебели от средата. Сла­га се в намаслената тава и ако някъде кората е по-голяма от тавата, се изрязва с нож. Наръсва се с масло, слага се от сиренето, смесено с яйца­та, покрива се с втория лист и т. н. Пече се в предварително загрята фурна.