База за отглеждане на марихуана е разкрита от служители на ОДМВР-Враца

Тя била изградена в изоставена къща в с. Старо село.

До разкриването на прецизно изградената база за отглеждане на марихуана се стигнало след продължително разследване на служители на ОДМВР-Враца. Вчера били планирани съвместни действия с колегите им от РУМВР-Мездра за проверка на отдавна изоставена къща в с. Старо село.  В нея на място те задържали 23-годишните Г.С. и З.Х. от Костинброд. При претърсването в една от стаите служителите на реда се натъкнали на прецизно изградена база за отглеждане на марихуана. Напоителната система, поставените кварцови лампи, нагреватели, вентилаторна печка и овлажнители за въздуха, давали възможност за поддържане на идеални условия за  растежа на растенията, без за това да са необходими всекидневни грижи. Растенията били достигнали височина от два метра, което според специалистите означавало, че своеобразната оранжерия работела от около два месеца. В постройката била намерена и около 300 грама зелена и суха листна маса от дрогата.
Установено е още, че къщата е наследствена собственост на 74-годишна жена от Костинброд, която не живеела там отдавна. Двамата задържани ходели периодично там, за да наглеждат реколтата си, като за целта се придвижвали с лек автомобил “Опел”.  Г.С. е криминално проявен.
По случая в областната дирекция е образувано дознание по чл. 354в, ал. 1. Продължава работата по изясняване на чистота на откритото наркотично вещество.