Арестували Сидеров на летището във Франкфурт?

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров е бил арестуван на летището във Франкфурт, след което е бил освободен, заяви пред БТА говорителят на МВнР Драговест Горанов. По думите му, Сидеров е направил скандал на борда на самолет на авиокомпания „Луфтханза“ и явно екипажът се е свързал със съответните служби за сигурност. След приземяването, когато Сидеров е слязъл на летището, е бил арестуван. Той е заявил, че е българин и е показал дипломатическия си паспорт, в резултат на което е бил освободен, посочи Горанов.

Лидерът на „Атака“ обаче категорично отрича за случая. „Твърденията за задържането ми са интриги и дезинформация“, коментира Сидеров. „Имах обяснение с персонала във връзка с обслужването, не съм бил задържан и арестуван“, уточни той и посочи, че някой от пътниците в самолета, в който е пътувал, е чул разговора му с персонала и е решил „да пусне такава сензация“.

„Явно на някои хора в България много им се ще да бъда арестуван, но за тяхно съжаление не съм“, заяви Волен Сидеров. „Няма такова нещо, това са интриги и лъжи, и ще заведа иск за уронване на престижа срещу всеки, който ги разпространява, добави той.

Неизвестно засега лице е разпространило информацията, че днес Волен Сидеров е бил задържан на летището във Франкфурт, се посочва в съобщение от пресцентъра на партия „Атака“, получено в БТА. От партията заявяват, че „подобен факт не отговаря на истината и това е дезинформация“. Юридическият екип на „Атака“ ще заведе дела срещу абсолютно всеки, който разпространява тази дезинформация, уронваща престижа на партия „Атака“ и нейния лидер, се посочва в съобщението./DarikNews/