Апелативният съд във Варна остави в ареста добричлия, ограбил англичани

Апелативният съд във Варна отказа да освободи от ареста добричлия, обвинен за грабеж над британско семейство, съобщават от пресслужбата на съда. Георги Г. е разследван за брутален грабеж, извършен в съучастие с други лица през есента на 2008 година. Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в Добрич от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека  на мярката за неотклонение.

Георги е в ареста от близо година. Той е обвиняем по досъдебно производство на МВР Добрич затова, че в съучастие с други лица на 29.11.2008 г. нахлули в дома на британско семейство в с. Богдан и отнели 3 865 лв., телевизор, DVD, сателитен приемник, дигитален фотоапарат, лаптоп, моторна косачка, златен пръстен с диамант, въздушна пушка, мобилен телефон и лек автомобил „Фолксваген Поло“. Част от отнетите вещи били открити в дома на родителите на друг обвиняем по това дознание в с. Поручик Кърджиево.

Спрямо 25-годишния Георги има повдигнати 12 обвинение за различни престъпления, сред които грабеж, кражби, противозаконно отнемане на автомобил и незаконно притежание на оръжие. Престъпленията са тежки и за тях законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Според въззивната инстанция не е отпаднала и опасността ако е на свобода Георги да извърши друго престъпно деяние, или да се опита да се укрие от наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване./DarikNews/