Антония Първанова: Рано или късно става ясно, че не си почтен

На мен ми беше дадена думата, за да обясня, което и аз направих и много съжалявам, че вместо г-жа Желева да обясни по елегантен начин, тя зае агресивна позиция, с което предизвика създаване на две комисии. Това коментира Антония Първанова – евродепутат по Радио К2.
За декларацията на г-жа Желева „Файнейшъл таймс“ е направил проучване, това беше обсъдено в българския парламент. Тези регистри са публични и всеки кандидат за комисар се проверя 10 години назад, уточни Първанова.
Какви данни изнасям аз? – зададе тя въпрос.
Антония Първанова каза още: „Г-жа Желева се набута в някакъв казан, но за това не съм виновна аз“.
По думите й, Румяна Желева е искала да си намери жертва, за да се оправдае.
„Рано или късно става ясно, че не си почтен“, посочи евродепутатът.
„Всички медии български или чуждестранни медии си правят свои разследвания. Вие как си представяте, че вестници като „Ди Велт“, „Файнейшъл таймс“ или „Монд“ при разследванията си ще се влияят от някаква политическа сила?“. По този начин Антония Първанова отхвърли обвиненията за някакъв заговор срещу българската кандидатура за еврокомисар.
Антония Първанова бе помолена да направи прогноза за бъдещето развитие. Тя изрази надежда за разрешаване на проблема: „Надявам се на по-адекватна реакция от страна на Желева и правителството и мерки за туширане на тази нелицеприятна ситуация за България“.
„Не се приема кандидат за комисар да се държи по този начин – да се кара с ЕП. Подобни отношения стил венецуелска махла не се приемат“, обобщи Първанова./КРОСС/