Антимафиоти от Пазарджик задържаха опасен рецидивист

М.Б. е осъждан за убийство, телесна повреда и изнудване

Редицивистът, който изнудвал млада жена и нейния приятел, е задържан при акция на служители от териториалното звено “БОП” в Пазарджик, проведена снощи под наблюдението на окръжната прокуратура. Сигналът за рекета бил получен преди няколко седмици. М.Б./32 г./, който познавал 19-годишната жителка на гр. Септември, започнал с атаките си. Той знаел, че приятелят на младото момиче разполага с пари и поставил условието си – ако не получи 1000 евро и златни накити, ще я принуди да проституира зад граница. Изнудването обаче продължило и след като потърпевшата изпълнила искането му. Този път той увеличил мизата на 10 000 евро.
Спецполицаите внимателно планирали действията си и в късните часове на вчерашния ден задържали М.Б. в дома му в септемврийското село Варвара. При направеното претърсване са иззети вещи и предмети, които имат връзка с разследването.
М.Б. е задържан в ареста за 24 часа, предстои прокуратурата да удължи мярката му за неотклонение за 72 часа. Продължава работата по разследване и документиране на престъпната му дейност, включително и спрямо други потърпевши.
Рекетьорът е с богато криминално минало, в биографията си е записал три писъди – за убийство, нанесена телесна повреда, довела впоследствие до смъртта на жертвата и изнудване. Излязъл е от затвора през ноември м.г.

Припомняме, че той и двамата му съучастници М.К. /30 г./ от Панагюрище и А.С. /29 г./ от с. Голямо Белово бяха задържани в края на януари миналата година в Белово. Обект на изнудването им станал жител на Белово, който търгувал с употребявани автомобили. Рекетьорите искали 11 000 лева, за да го оставят на мира. Двама от тях бяха задържани пред дома на жертвата, където бе уговорено да получат първата вноска от 700 евро. При направения обиск бяха открити два газови пистолета, два бокса, електрошокова палка и бухалка. Малко по-късно бе заловен и техният съучастник А.С.