Антимафиоти иззеха цигари 45 мастербокса цигари без бандерол

Образувано е досъдебно производство срещу 47-годишен шуменец

Акцията на спецполицаите от териториалното звено на ГДБОП в Шумен е проведена вчера. Антимафиотите се насочили към проверки на автомобили и помещения, където се съхраняват акцизни стоки без бандерол.
Първите количества са открити  в “Мерцедес” /шуменска регистрация/ собственост на 37-годишен от града. В колата, паркирана край Хиподрума полицаите намерили мастербоксове с цигари, необлепени с акцизен бандерол. От паркиран наблизо лек автомобил “Рено” /великотърновска регистрация/ са иззети още цигари без бандерол.  В хода на проведените допълнителни полицейски действия екипите проверили и други обекти в областния град, собственост на 37-годишния Р.К. и негови близки. Претърсени са магазин на ул. “Цар Освободител”, автомобил “Мазда”, паркиран на ул. “Цар Освободител”, гараж на частен дом на ул. “Цар Иван Александър”, стопански постройки в землището на кв.“Дивдядово” в града, а също и лек автомобил “Ауди”, паркиран на ул. “Калиакра”.
При операцията са иззети общо 45 мастербокса с цигари без бандерол, основно от марките “Кинг”, “Карелия”, “Мерелин”, и “JR CLASSIC”. В хода на акцията служители на Митническо бюро-Шумен са иззели 11 мастербокса цигари  и алкохол с изтекъл срок на валидност на бандеролите. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК.