АНГЕЛ – Значение и произход на името: вестител (от гръцки).

Характер и съдба: справедлив, честен, умее да си признава грешките. Ако не е прав, е готов да се извини. Изпълнен е с оптимизъм и дружелюбие. Много е общителен, търси все нови и нови приятели. Той е вечният борец за справедливост. Хората с това име, родени през пролетта и лятото, са много талантливи, но са твърде неорганизирани и невинаги успяват да се реализират. Докато тези, родени през есента и зимата, обикновено се реализират напълно.
Отличават се с настойчивост и силен характер, понякога са прекалено упорити и толкова целеустремени, че забравят за всичко друго, докато не постигнат желаното.
В работата Ангел е фанатично предан на идеите си, много добър специалист в избраната професия. Лесно прави кариера, ползва се с уважение и авторитет сред колегите си.
Има успех сред жените, умее да ги ухажва и развлича. Страстен и темпераментен. Жени се сравнително късно и е много внимателен при избора на съпруга. Бракът му обикновено е успешен.
Особености на общуването с него: ако съдбата ви срещне с такъв човек, не забравяйте, че чувството му за хумор е способно не само да оживи разговора, но нерядко е и мощно оръжие. Ангел цени у хората преди всичко независимостта, веселия характер и логичността.
Астрологична характеристика.
Зодиакален знак: Везни.
Планета: Венера.
Цвят на името: тъмносин.
Камък-талисман: берил.
Растение: хризантема.
Животно: щурец.
Щастлив ден: петък.
Имен ден: 8 ноември – Събор на Св. Арх. Михаил (Архангеловден).