Акцизни стоки без бандерол са иззети и на територията на ОДМВР-Благоевград

Благоевград. Акцията в Сандански е предприета с цел  контрол на акцизните стоки. В проверките са участвали и представители на Югозападна митница. В хода на съвместните действия на  ул. „Сердика” в града е спрян микробус „Ивеко”, управляван от Г.С.(27г.) от с. Беласица. При проверка в буса полицаите открили голямо количество цигари без редовен и без бандерол въобще. Служителите на  Митницата иззели 190 кутии цигари, 140 – с невалиден, а другите – без бандерол. Шофьорът на  микробуса е служител на петричка фирма за разносна  търговия с акцизни  стоки – цигари и алкохол. По случая е образувано  полицейско дознание  в РУМВР-Петрич.
Благоевградски полицаи разобличиха пиян шофьор, изпратил в медицинския център друго  лице  да  даде кръвна  проба. Вчера, към 4.15 часа на  бул .”Св.Св.Кирил  и  Методий” полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил “БМВ”, управляван от столичанина  М.П.(27г.). При проверката за алкохол техническото средство отчело 0,73 промила и водачът е  изпратен за кръвна проба в ЦСМП. Минути  по-късно, полицаите установили в Спешния център друг да дава кръв – В.К. (25г.) от Видин, който пътувал също в автомобила. В.К. представил пред медицинските лица личната карта на пияния водач М.П., открита от полицаите на бюрото на дежурната лекарка. Снети са обяснения  от пияния водач, приятеля му и медицинския екип,  взел  кръвната проба .   М.П. е санкциониран по  ЗДП ,  наложена му е глоба  и лишаване от  правоуправление  за срок от 1 година.
Полицаи задържаха двама благоевградчани при опит за кражба. Вчера във Второ РУМВР е получен сигнал за двама мъже, проникнали в бивш завод за метални конструкции и извършили кражба на медни детайли и проводници. Незабавно на място е изпратен полицейски  автопатрул, който установил двамата  крадци. Предприето е заграждане и двамата са  задържани. В РУМВР са доведени благоевградчаните И.Щ.(27г.) и К.А.(27г.), стари  познайници  на  полицията. От обясненията им станало ясно, че са съпричастни към още четири кражби на медни проводници и предмети от цветни метали от района на ЗМК. Стойността на нанесените  щети възлиза на около 10 000 лв.   И.Щ. и К.А. са задържани  с полицейска заповед за 24 часа .По случая е образувано полицейско дознание.