7 модни грешки, които ви правят много по-възрастни

Топли пухкави шалове, уютни палта и кашмирни пуловери всички обичаме в зимата. Често обаче със старта на сезона на настинките, на малко жени им остава време да мислят за педикюр, отстраняване на косми и кремове с ефект антицелулит, а неуспешния стил просто се крие под шапката. Просто не забравяйте изцяло за себе си, защото зимният гардероб също има свои собствени правила. Ето и най-важните.

Спазвайте пропорциите:

Както навсякъде в избора на зимен гардероб се нуждаете от баланс. Една от основните тенденции в продължение на няколко сезона са обширните суети в стила на прекалено голямо количество. В зимните колекции на модните дизайнери може да намерите голямо разнообразие якета и палта, които са много удобни. Просто бъдете по-внимателни с тях. С възрастта този стил не подчертава вашите предимства, разбира се, освен ако не сте Наоми Кембъл.

Полу-спортни панталони – друг пример за неуспешно създадена визия са полуконтрастните панталони за джогинг, които стават все по-популярни, защото са удобни и гъвкави. Въпреки това, не е толкова лесно да изберете най-подходящия връх, а жените често правят грешки.

Панталоните-джогинг могат да бъдат комбинирани с токчета, за да изваят по-добре краката. Изберете плътно прилягащ модел панталони и свободна връхна дреха от лека тъкан.

Не се придържайте на 100% към модата

По коледните празници, от всички страни се виждат билбордове с модели на възраст 19-20 години. Разбира се, ние не твърдим, че възрастта е присъда, изобщо не. Но все пак, опитването на нови модни тенденции е скъпоструващо, като се вземат предвид характеристиките на фигурата и вашите естествени данни.

Тенденциите за рокли са истинско вдъхновение. Те могат да бъдат адаптирани към вас, но не сляпо да имитират това, което виждате на снимката или във видеото. В модата на мини сменете мини роклята с модел средна дължина.

Носете кадифето правилно

Сега по един начин тъканите, които са останали в миналото, се приемат за демоде. Например, образа на възрастната дама и кадифето, което никой не иска да носи.

Сега обаче, кадифето отново е на мода и присъства в почти всички модни колекции. Така че, ако решите да носите кадифена рокля, изберете прост модел, без допълнителни детайли и орнаменти, които ще подчертаят една от добродетелите на вашата фигура.

Променете сутиена

Както художниците по грим предимно работят с контур за лицето в тон, така в облекло трябва да започнете с бельото. Всъщност около 80% от жените не носят правилния размера сутиен. Правилно избраният сутиен, незабавно вдига гърдите, подобрява позата и прави фигурата по-тънка.

Не забравяйте, че размерът може да варира няколко пъти през целия живот, така че правете точните измервания. И изберете прости сутиени, които няма да се виждат през роклята.

Изберете подходяща дължина

Жените често правят грешки с дължината на полата. Ако това е вечерна рокля, полата винаги е твърде дълга или твърде къса. Имате нужда от златен знак, защото прекалено дългата пола изглежда нерадостна, особено ако височината ви е ниска, а тя е твърде къса, фигурата ви може да

Не носете клинове, вместо панталони

Модните дизайнери и стилисти не харесват, когато жените носят клинове вместо панталони. Има и комбиниран вариант на еластични панталони с кожени елементи. По този начин подчертават всички недостатъци на фигурата. Изберете по-впит модел дънки. Те имат по-дебел плат и по-добре поддържат формата. И ако искате да сте на върха на модата, опитайте кожени дънки с цвят Бургундия.

По-малко черно

Всъщност много хора обичат и носят само черно. Твърде много за жените на възраст не е за предпочитане, дори трябва да се откажат от него, защото прави лицето трудно, цветът на кожата е блед, а вие в крайна сметка сте по-възрастни.

Ако вече имате любимо черно палто или рокля, разредете го с аксесоари (шал, мъниста и т.н.), може също да комбинирате с ярките обувки.