Пазете се от измамника Стоян Николов Готев !

Снимката е предоставена от потърпевши

Стоян Николов Готев от гр. Пазарджик е измамник, който обикаля най-вече строителни фирми, кандидатства за работа с обещание, че е много коректен, има опит в дадената област и т.н.

Схемата е следната:

Стоян Николов Готев кандидатства за дадена длъжност – например във фирма за къртене или за полагане на замазка с обещанието, че търси постоянна работа. След около 10 дни не се явява на работното си място и изчезва безследно.

Ако сте го пуснали на срочен договор (нещо като пробен период, например 3 месеца) Стоян Николов Готев търпеливо изчаква срока да отмине и завежда трудово дело срещу вас за неизплащане на трудови възнаграждения за срока на договора. Фирмите са длъжни да се намират по адрес на седалище, а от съда не взимат под внимание адреси за кореспонденция (в търговския регистър) и съответно не звънят по телефон нито пращат и-мейл. Държавният апарат праща призовки на адреса където е регистрирана фирмата.  Ако не се явите до два пъти да обясните, че всъщност Стоян Николов Готев е измамник, избягал е от работа, не е разписал молба за уволнение и в следствие на което вие сте го освободили с подписан протокол със свидетели, че не се явява на работа и в НОИ е отписан.

Съда явно не взима под внимание тези неща и присъжда да му изплатите заплатите (по договора за 3 месеца) с разноски по делото.  В  регистъра има телефони и и-мейли. Защо задължават фирмите да имат представител на седалището ами управителя ако е временно в чужбина (или в болница) и няма средства за секретарка? Нали затова има мобилни контактни данни и извадки от НОИ кога е уволнен измамника !

В един момент фирмата си работи нормално докато из невиделица съдия изпълнител не застопори сметките и чак тогава (от банката) разбирате, че фирмата е осъдена от измамника Стоян Николов Готев и си задавате въпроса как така  та той избяга от работа? Съда не се интересува и не може да обжалвате защото вече е късно (чиновниците не са се свързали с Вас). Глобяват 15 000лв.  фирмите ако назначат без трудов договор някой измамник! Искат да криминализират това деяние.

– Ей чиновници има и коректни фирми намерете ги  поне по телефона не ги вкарвайте в сивата икономика насила все пак бизнеса в България се гради от фирми не от черни борсаджии и измамници.

Заключение: Внимавайте със Стоян Николов Готев от гр. Пазарджик! Възползва се от първобитните действия на съда който има отдел призовкари действащи само на така ценната хартия. Това е поредната куца система и затова съда осъжда нищо не подозиращи фирми.